Skip links

Qatar Havayolları İstanbul Havalimanı’ndan Uçuşlara Başlıyor

Qatar Kargo

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılan İstanbul Havalimanı mevcut uçuş organizasyonlarını da baştan aşağı değiştirecek. Bugüne kadar yolcu ve kargo uçak operasyonlarını Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştiren şirketler 4-5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek olan taşınma sonrasında Yeni İstanbul Havalimanı’nda faaliyet göstermeye başlayacak.

QATAR HAVAYOLLARI 7 NİSAN’DA YENİ HAVALİMANI’NDA

Qatar Havayolları bu adres değişikliği ve QR Cargo Turkey 2019 yaz sezonu uçuş programı hakkında da acentelerine ayrıntılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre Qatar Havayolları 7 Nisan 2019 Pazar gününden itibaren tüm yolcu ve kargo uçak operasyonlarını İstanbul Havalimanı’ndan yönetmeye başlayacak.

ATATÜRK HAVALİMANI KALKIŞLI SON UÇUŞ 4 NİSAN’DA

Diğer taraftan Qatar Havayolları’nın Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştireceği son uçuşun tarihi ise 4 Nisan 2019. Söz konusu tarihte QR246/ISTDOH seferini gerçekleştirecek olan şirket 5 ve 6 Nisan tarihinde Atatürk Havalimanı kalkışlı ve varışlı uçuş düzenlemeyecek.

SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 SEFER

Qatar Havayolları’nın Atatürk Havalimanı’ndan yapılamayan 5 ve 6 Nisan tarihli uçuşlarına karşılık Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı sefer sayısı 4’e çıkarılacak. Şirket bu uçuşlar ile kargo taşıma operasyonlarına devam edecek.

İstanbul Havalimanı Kargo

KARGO KABUL 3 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Şirketin İstanbul Havalimanı’ndaki kargo kabul işlemlerinin başlama tarihi ise 3 Nisan 2019 Çarşamba. Kargo kabul işlemleri İstanbul Havalimanı Havaş Antrepo Binası’nda yapılacak. Öte yandan 5 Nisan 2019’da Qatar Havayolları Kargo Operasyon departmanı da İstanbul Havalimanı’nda Havaş Antrepo Binası’nda hizmet vermeye başlayacak. Ancak rezervasyon, müşteri ilişkileri ve satış departmanı bir süre daha Atatürk Havalimanı Havaş Antrepo binasında kalacak.

ÖNEMLİ UYARILAR

Qatar Havayolları’ndan yapılan açıklamada 7-8 Nisan çıkışlı kargoların gecikmemesi için önemli uyarılarda da bulunuldu. 5-6 Nisan tarihleri arasında Atatürk Havalimanı- İstanbul Havalimanı arasında taşınma işlemi gerçekleşeceğinden bazı yolların kapalı olacağının hatırlatıldığı açıklamada, 7-8 Nisan çıkışlı kargolarda herhangi bir gecikme olmaması için, kargoların 3 ve 4 Nisan tarihlerinde antrepoya teslim edilmesi ve aynı gün gümrük işlemlerinin tamamlanması gerektiğine dikkat çekildi.

TRAFİĞE KAPALI OLACAK YOLLAR

5 Nisan 2019 saat 22:00 itibariyle Atatürk Havalimanı – İstanbul Havalimanı yönü tamamen trafiğe kapatılacak. 6 Nisan 2019 saat 01:00 itibariyle İstanbul Havalimanı – Atatürk Havalimanı yönü tamamen ile trafiğe kapatılacak. 6 Nisan 2019 saat 10:00‘da kapatılan yollar trafiğe açılacaktır. 6 Nisan 2019 saat 10:00‘dan sonra saat 14:00‘e kadar sadece Atatürk Havalimanı Mahmutbey kavşağı arası kısmen kapatılacak.